dissabte, 4 de febrer de 2012

"Gata blanca" de Holly Black


1


Me despierto descalzo sobre frías tejas de pizarra. Miro vertiginosamente hacia abajo. Trago una bocanada de aire gélido.
Sobre mi cabeza, estrellas. Abajo, la estatua de bronce del coronel Wallingford me informa de que estoy observando el pario desde el punto más alto de Smythe Hall, mi residencia.
No recuerdo haber subido por la escalera que conduce al tejado. Ni siquiera sé cómo se llega al lugar donde ahora me encuentro, lo cual es un problema porque en algún momento tendré que bajar, a ser posible de una manera que no implique la muerte.

Gata blanca, Holly Black, Plaza y Janés, 2011

Una de les millors novel·les juvenils que és van publicar l'any passat i que va passar desapercebuda pel gran públic. Diferent i original barreja de mafiosos, embaucadors, timadors i màgia negra. Cassel, un noi de setze anys, inteligent i una mica solitari. Amb el record constant de la mort de la seva millor amiga. Membre d'una família de mags que es dediquen a negocis terbols en un món on la magia és ilegal. El tacte d'unes mans que trenquen osssos o treuen la vida.


Holly Black és molt bona i ho demostra amb una novel·la vibrant, divertida, enganxosa, diferent i original. Demostra que en el gènere juvenil no està tot dit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada