dissabte, 21 de gener de 2012

Crims.cat, una nova col·lecció de novel·la criminal en català

Una de les bones notícies de la nova temporada literaria.

L'editorial Alrevés ens presenta Crims.cat, una nova col·lecció de novel·la criminal en català que combini autors de casa amb estrangers de ressó i prestigi.


I comencem amb els insignes Andreu Martín i Agustí Vehí.

Història de mort, Andreu Martín.

Tot va comencçar amb aquella visita al psiquiatre, aquell home sàdic. Perquè ella neceessitava desfer-se de l'esgarrifós fantasma del seu marit que la perseguia aterridorament i, un cop mort, tornava a fer-li present tothora aquell passat anihilador que li calia oblidar. Un bon pretext que a mida que va avançant la narració ens aboca cap a un seguit d'esdeveniments que es precitipen un rere l'altre.

D'aquesta manera, Andreu Martín ens delecta magistralment amb una novel·la ben experimental, terrorifica en diríem, que juga amb elements diversos, amb pluralitat de veus, contrapunts i salts temporals que ens acosta al terreny dels fenòmens paranormals per plantejar una història de bojos. Una història - de ben segur - no apta per ser llegida en hores nocturnes.

Torn de nit, Agustí Vehí

La petició d'un informe a càrrec de l'excel·lentíssim alcalde  de Vilaclara és el tret de sortida que posa en marxa l'engranatge del torn de nit del cos policial d'aquesta vila de l'Empordà: un seguiment nocturn ple de tasques que, en el decurs d'una setmana, nit rere nit, s'entrellacen entre si, trencant la tranquil·litat de la població i posant-la potes enlaire; tot un retrat de les vicissituds de la vida nocturna policial, amb persecucions, anècdotes hilarants ratllant el surrealisme i uns personatges humans, extremadament humans.

Si ho voleu viure, llegiu Torn de nit, tot un vodevil negre-policial a l'empordanesa.

Una prometedora col·lecció que continuara amb títols de Màrio Zambujal i Flavio Soringa i que ens convida a participar en assasinats, xantatges, falses coartades, autòpsies forenses, torns de nit de la policia i moltes coses més des de la comoditat de la nostra llar.

Ja a les llibreries i, esperem, durant molt anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada