dimecres, 15 de desembre de 2010

"Homicidio" de David Simon i "L'assassí del làser" de Gellert Tamas


"Sacando una mano del cálido refugio del bolsillo, Jay Landsman ser acuclilla en el suelo, coge la barbilla del muerto y le gira la cabeza a un lado hasta que se ve la herida, un pequeño agujero ovalado que supura rojo y blanco"
- Aquí está el problema - dijo -. Tiene una pequeña fuga.
- ¿Una fuga? - dice Pellegrini, siguiéndole la corriente.
- Una pequeña.
- Eso se puede arreglar.
- Pues claro que sí - dice Landsman, dándole la razón -. Ahora hay kits caseros de bricolaje...
- Como los de las ruedas.
- Exactamente igual que los de las ruedas - dice Landsman -. Vienen con un parche y todo lo necesario. Con una herida más grande, como la que hace un treinta y ocho, hay que cambiar la cabeza por una nueva .Pero esta se podria arreglar."
Homicidio, David Simon, ed. Principal de los libros, 2010


"Tot d'una el David va veure un punt de llum vermell entre els troncs dels arbres que vorejaven el viarany. Un punt vermell que brillava i feia barallugues sense cap objectiu aparent fins que, al cap d'una estona, es va fixar a l'esquena del Bruck, uns quants centímetres per sota de la regió lumbar.
- Tens una llum a la jaqueta - li va dir el David, sorprès, mentre es girava per veure d'on venia.
Just en aquell moment, va sentir un fort soroll sord, metàl·lic; una fiblada li va recòrrer el maluc dret. Al principi no era un dolor garie fort. Era com el dolor que se sent en estirar un múscul sense cap escalfament previ. El David es va aturar enmig del camí. No se'n sabia avenir.
- Un tret! Això ha estat un tret! - va cridar el Buck amb la por a la veu, i va arrencar a còrrer cap al metro."

L'assassí del làser, Gellert Tamas, ed. La Campana, 2010
El asesino del laser, Gellert Tamas, ed. Debate, 2010

Dos apassionants llibres de precisió i documentació que converteixen el retrat d'un any amb l'unitat d'homicis de Baltimore i el de l'assasí que va aterroritzar Estocolm a principis dels noranta en una lectura adictiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada